• امروز : شنبه - ۳۱ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 21 September - 2024
6

بر درآمد اشخاص حقوقی

  • کد خبر : 983
  • 03 مرداد 1395 - 9:12
بر درآمد اشخاص حقوقی

بر درآمد اشخاص حقوقی مطابق ماده (۲) ق.م.م: اشخاص زیر مشمول پرداخت مالیاتهای موضوع این قانون نیستند: ۱- وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی؛ ۲-دستگاه هایی که بودجۀ آنها وسیلۀ دولت تأمین می شود ۳-شهرداری ها مطابق ماده (۸۱) ق.م.م: درآمد حاصل از کلیه فعالیتهای کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبورعسل و پرورش طیور، صیادی […]

بر درآمد اشخاص حقوقی

مطابق ماده (۲) ق.م.م: اشخاص زیر مشمول پرداخت مالیاتهای موضوع این قانون نیستند:

۱- وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی؛

۲-دستگاه هایی که بودجۀ آنها وسیلۀ دولت تأمین می شود

۳-شهرداری ها

مطابق ماده (۸۱) ق.م.م:

درآمد حاصل از کلیه فعالیتهای کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبورعسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغان داری، احیای مراتع و جنگها، باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات از پرداخت مالیات معاف می باشد

اشخاص برخوردار از معافیت در اینجا کلیه اشخاص حقوقی که در زمینه فعالیتهای کشاورزی اشتغال دارند می باشد.

مطابق تبصره (۲) ماده (۱۰۷) ق م م:

در مورد عملیات پیمانکاری در ایران (هر نوع کار ساختمانی، تأسیسات فنی و تأسیساتی که شامل تهیه و نصب موارد مذکور) در صورتی که کارفرما، وزارتخانه ها ، موسسات و شرکتهای دولتی یا شهرداریها باشند، آن قسمت از مبلغ قرارداد که از طریق خرید داخلی یا خارجی به مصرف خرید لوازم و تجهیزات می رسد مشروط بر آنکه در قرارداد یا اصلاحات و الحاقات بعدی، آن مبالغ لوازم و تجهیزات به طور جدا از سایر اقلام قرارداد درج شده باشد از پرداخت مالیات معاف خواهد بود.

(اشخاص برخوردار از معافیت: اشخاص حقوقی خارجی و مؤسسات مقیم خارج از ایران)

مطابق تبصره (۳) ماده (۱۰۷) ق م م:
شعب و نمایندگی های شرکت های و بانک های خارجی در ایران که بدون داشتن حق انجام دادن معامله به امر بازاریابی و جمع آوری اطلاعات اقتصادی در ایران برای شرکت مادر اشتغال دارند و برای جبران مخارج خود از شرکت مادر وجوهی دریافت می کنند نسبت به آن مشمول مالیات بر درآمد نخواهند بود
مطابق تبصره (۴) ماده (۱۰۷) ق م م:
در مواردی که پیمانکاران خارجی تمام یا قسمتی از پیمانکاری در ایران نسبت به هر نوع کار ساختمانی، تأسیسات فنی و تأسیساتی شامل تهیه و نصب موارد مذکور، و به پیمانکاران دست دوم اشخاص حقوقی ایرانی واگذار کنند معادل آن مبلغ از لوازم و تجهیزات مذکور در قرارداد دست اول که توسط پیمانکار دست دوم خریداری می گردد از دریافتی پیمانکار دست اول از پرداخت مالیات بر درآمد معاف خواهد بود
مطابق ماده (۱۰۸) ق.م.م:

در مورد شرکتهای بیمه: اندوخته هایی که مالیات آن تا تاریخ لازم الاجرا شدن این اصلاحیه پرداخت نشده در صورت انتقال به حساب سرمایه مشمول مالیات نخواهد بود.. . . .

مطابق تبصره (۵) ماده (۱۰۹) ق.م.م:
مؤسسات بیمه خارجی که با قبول بیمه اتکائی از مؤسسات بیمه ایرانی تحصیل درآمد می نمایند مشمول مالیاتی به نرخ دو درصد حق بیمه دریافتی و سود حاصل از سپرده مربوط در ایران می باشند. در صورتی که مؤسسات بیمه ایرانی در کشور متبوع مؤسسه بیمه گر اتکائی دارای معافیت بیمه بوده و از پرداخت مالیات بر معاملات اتکائی معاف باشند، مؤسسه مزبور نیز از پرداخت مالیات دولت ایران معاف خواهد شد.
مطابق بند (ب) ماده (۱۱۱) ق م م:
انتقال دارایی های شرکت های ادغام یا ترکیب شده به شرکت جدید یا شرکت موجود حسب مورد به ارزش دفتری مشمول مالیات مقرر در ق م م نخواهد بود. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: شرکتهای ادغام شده)
مطابق بند (ج) ماده (۱۱۱) ق م م:

عملیات ادغام یا ترکیب شده به شرکت جدید یا شرکت موجود مسئول مالیات دوره انحلال موضوع بخش مالیات بر درآمد قانون مالیاتها نخواهد بود. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: شرکتهای ادغام یا ترکیب شده )

مطابق ماده (۱۳۲) ق م م:

در آمد مشمول مالیات ابرازی ناشی از فعالیتهای تولیدی و معدنی در واحدهای تولیدی یا معدنی در بخش های تعاونی و خصوصی که از اول سال ۱۳۸۱ به بعد از طرف وزارتخانه های ذیربط برای آنها پروانه بهره برداری صادر یا قرارداد استخراج و فروش منعقد می شود، از تاریخ شروع بهره برداری یا استخراج به میزان هشتاد درصد (۸۰%) و به مدت چهار سال و در مناطق کمتر توسعه یافته به میزان صددرصد (۱۰۰%) و به مدت ده سال از مالیات موضوع ماده (۱۰۵) ق.م.م معاف است.

اشخاص برخوردار از معافیت عبارتند از: واحد های تولیدی یا معدنی در غالب اشخاص حقوقی))

مطابق تبصره (۳) ماده (۱۳۲) ق.م.م:

کلیه تأسیسات ایرانگردی و جهانگردی دارای پروانه بهره برداری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر سال از پرداخت پنجاه درصد (۵۰%) مالیات متعلق معاف هستند.
اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: اشخاص حقوقی که به امر سیاحتی و زیارتی مشغول هستند
مطابق ماده (۱۳۳) ق م م:

صد در صد درآمد شرکتهای تعاونی:

– روستایی، عشایری، کشاورزی، صیادان، کارگری، کارمندی، دانشجویان و دانش آموزان و اتحادیه های آنها از پرداخت مالیات معاف است.
مطابق ماده (۱۳۴) ق م م
درآمد حاصل از تعلیم و تربیت، مدارس غیر انتفاعی ابتدائی، راهنمائی، متوسطه، فنی و حرفه ای، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و درآمد مؤسسات نگهداری معلولین ذهنی و حرکتی بابت نگهداری اشخاص مذکور که حسب مورد دارای پروانه فعالیت
از مراجع ذیربط هستند و درآمد باشگاهها و مؤسسات ورزشی دارای مجوز از سازمان تربیت بدنی حاصل از فعالیت های منحصراً ورزشی معاف از پرداخت مالیات می باشند
مطابق ماده (۱۳۸) ق م م:

آن قسمت از سود ابرازی شرکت های تعاونی و خصوصی که برای توسعه و بازسازی و نوسازی یا تکمیل واحدهای موجود صنعتی و معدنی خود با ایجاد واحدهای جدید صنعتی یا معدنی در آن سال مصرف گردد از پنجاه درصد (۵۰%) مالیات متعلق موضوع ماده (۱۵۰) این قانون معاف خواهد بود مشروط بر اینکه قبلاً اجاره توسعه یا تکمیل یا ایجاد واحد صنعتی و یا معدنی جدید در قالب طرح سرمایه گذاری معین از وزارتخانه ذیربط تحصیل شده باشد. در صورتی که هزینه اجرای طرح یا طرح های یاد شده در هر سال مازاد بر سود ابرازی همان سال باشد و یا ازا هزینه طرح سرمایه گذاری کمتر باشد شرکت می تواند از معافیت مذکور در محاسبه مالیات سود ابرازی سال های بعد حداکثر به مدت سه سال و به میزان مازاد مذکور و یا باقی مانده هزینه اجرای کامل طرح بهره مند شود. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: شرکتهای تعاونی و خصوصی)

مطابق تبصره (۳) ماده (۱۳۸) ق.م.م:

کارخانه های واقع در محدوده آبریز تهران که تعداد کارکنان آنها کمتر از پنجاه نفر نباشند در صورتی که تأسیسات خود را کلاً به خارج از شعاع یکصد و بیست کیلومتری مرکز تهران انتقال دهند بر اساس ضوابطی که از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت ذیربط حسب مورد برقرار می شود تا ده سال از تاریخ بهره برداری در محل جدید از پرداخت مالیات بر درآمد ناشی از فعالیت صنعتی مربوط معاف خواهند بود. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: شرکتهای تعاونی و خصوص)

مطابق بند (الف) ماده ۱۳۹ ق.م.م: موارد ذیل از پرداخت مالیات معاف است:

موقوفات- نذورات – پذیره – کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی.

آستان قدس رضوی، آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، آستان حضرت معصومه(ع)آستان حضرت احمد ابن موسی(ع) “شاه چراغ”، آستان مقدس حضرت امام خمینی(ره)، مساجد، حسینیه ها، تکایا، سایر بقاع متبرکه که بعهده سازمان اوقاف و امور خیریه می باشد.

مطابق بند (ب) ماده ۱۳۹ ق.م.م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از پرداخت مالیات معاف است. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: سازمان هلال احمر اسلامی ایران)

مطابق بند (ج) ماده ۱۳۹ ق.م.م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی صندوق های پس انداز بازنشستگی و سازمان بیمه خدمات درمانی و سازمان تأمین اجتماعی و همچنین حق بیمه و حق بازنشستگی سهم کارکنان و کارفرما و جریمه های دریافتی مربوط توسط آنها از پرداخت مالیات معاف است. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: صندوق های پس انداز بازنشستگی و سازمان بیمه خدمات درمانی و سازمان تأمین اجتماعی.)

مطابق بند (د) ماده ۱۳۹ ق.م.م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی مدارس علوم اسلامی از پرداخت مالیات معاف است. تشخیص مدارس علوم اسلامی با شورای مدیریت حوزه علمیه قم می باشد. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از مدارس علوم اسلامی).

مطابق بند (هـ) ماده ۱۳۹ ق.م.م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی نهادهای انقلاب اسلامی از پرداخت مالیات معاف . تشخیص نهادهای انقلاب اسلامی با هیات وزیران می باشد. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از : نهاد های انقلاب اسلامی)

مطابق بند (و) ماده ۱۳۹ ق.م.م:

آن قسمت از درآمد صندوق عمران موقوفات کشور که به مصرف عمران موقوفات برسد، از پرداخت مالیات معاف است. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: صندوق عمران موقوفات کشور.)

مطابق بند (ح) ماده ۱۳۹ ق.م.م:

معافیت آن قسمت از درآمد موقوفات عام که طبق موازین شرعی به مصرف اموری از قبیل:
تبلیغات اسلامی، تحقیقات فرهنگی، تحقیقات علمی، تحقیقات دینی، تحقیقات فنی، اختراعات، اکتشافات، تعلیم و تربیت، بهداشت و درمان، بنا و تعمیر و نگهداری مساجد، مصلاها، حوزه های علمیه و مدارس علوم اسلامی و مدارس و دانشگاههای دولتی، مراسم تغزیه و اطعام، تعمیر آثار باستانی، امور عمرانی و آبادانی، هزینه یا وام تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان.

کمک به مستضعفان و آسیب دیدگان حوادث ناشی از سیل، زلزله، آتش سوزی، جنگ و حوادث غیر مترقبه دیگر، مشروط بر این که درآمد و هزینه های مزبور به تائید سازمان اوقاف و امور خیریه رسیده باشد. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: موقوفات عام.)

مطابق بند (ل) ماده (۱۳۹) ق م م:

فعالیت های:

انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شوند.

مطابق تبصره (۱) ماده (۱۳۹) ق م م:

وجوهی که از فعالیت های غیر انتفاعی و به منظور پیشبرد اهداف و وظایف اشخاص موضوع این ماده از راه برگزاری دوره های آموزشی، سمینارها، نشر کتاب و نشریه های دوره ای و … در چارچوب اساسنامه آنها تحصیل می شود و سازما

صنف, [۲۳٫۰۷٫۱۶ ۲۰:۱۲]
[Forwarded from محمود پورسخاوت : سبزوار مدیر اجرائی]
ن امور مالیاتی کشور بر درآمد و هزینه آ نها نظارت می کند. از پرداخت مالیات معاف است. ( فعالیتهای غیر انتفاعی مؤسسات فرهنگی و آموزشی از پرداخت مالیات معاف می باشند.)

مطابق بند (ط) ماده (۱۳۹) ق م م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی مؤسسات خیریه و عام المنفعه که به ثبت رسیده اند مشروط بر آنکه به موجب اساسنامه آنها صرف امور مذکور در بند (ح) این ماده شود و سازمان امور مالیاتی کشور بر درآمد و هزینه آنها نظارت کند، از پرداخت مالیات معاف می باشند. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: مؤسسات خیریه و عال المنفعه.)

مطابق بند (ی) ماده (۱۳۹) ق م م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی و همچنین حق عضویت اعضاء مجامع حرفه ای احزاب و انجمنها و تشکلهای غیردولتی که دارای مجوز و از مراجع ذی ربط باشند و وجوهی که بموجب قانون از درآمد یا حق الزحمه اعضاء آنها کسر و به حساب مجامع مزبور واریز می شود.(اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: اعضاء مجامع حرفه ای احزاب و تشکلهای غیر دولتی.)

مطابق بند (ک) ماده (۱۳۹) ق م م:
موقوفات و کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی انجمنها و هیئتهای مذهبی مربوط به اقلیتهای دینی مذکور در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مشروط بر اینکه رسمیت آنها به تصویب وزارت کشور برسد. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: انجمنها و هیئتهای مذهبی مربوط به اقلیتهای دینی)
بند (الف) ماده (۱۴۱) ق م م:

معافیت ۱۰۰% درآمد حاصل از صادرات محصولات تمام شده کالاهای صنعتی محصولات بخش کشاورزی ـ شامل محصولات:

زراعی، باغی، دام و طیور، شیلات، جنگل و مرتع

و صنایع تبدیلی و تکمیلی آن و معافیت ۵۰% درآمد حاصل از صادرات سایر کالاهایی که به منظور دست یافتن به اهداف صادرات کالاهای غیر نفتی به خارج از کشور صادر می شوند (فهرست کالاهای مشمول این ماده در طول هر برنامه به پیشنهاد وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و بازرگانی ـ کشاورزی و جهاد سازندگی و وزارتخانه های صنعتی به تصویب هیأت وزیران می رسد. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: صادر کنندگان محصولات بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی آن تا پایان برنامه سوم توسعه موقوف الاجرا می باشد و طبق ماده ۱۱۳ قانون برنامه سوم عمل خواهد شد)

مطابق بند (ب) ماده (۱۴۱) ق م م:

معافیت ۱۰۰% درآمد حاصل از صادرات کالاهای مختلف که به صورت ترانزیت به ایران وارد شده یا می شوند و بدون تغییر در ماهیت یا با انجام کاری بر روی آن صادر می شوند. (صادرکنندگان از پرداخت مالیات معاف می باشند)

مطابق ماده (۱۴۲) ق م م:

درآمد کارگاههای:

فرش دستباف، صنایع دستی و شرکت های تعاونی و اتحادیه های تولیدی مربوطه از پرداخت مالیات معاف است. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: شرکتهای تعاونی تولیدی و اتحادیه های تولید صنایع دستی)

مطابق ماده (۱۴۳) ق م م:

معافیت ۱۰% مالیات شرکتهایی که سهام آنها طبق قانون مربوط از طرف هیأت پذیرش برای معامله در بورس قبول می شود از سال پذیرش تا سالیکه از فهرست نرخها در بورس حذف نشده باشند در صورتیکه کلیه نقل و انتقالات سهام از طریق کارگزاران بورس انجام در دفاتر ثبت گردد. (اشخاص برخوردار از معافیت: شرکتهای پذیرفته شده در بورس)

نویسنده :اسمعیل محمّدی

 

لینک کوتاه : https://asnafjam.ir/?p=983
  • ارسال توسط :
  • 472 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای بر درآمد اشخاص حقوقی بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.