به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، این ۱۸ ردیف تعرفهای مربوط به گروههای لوازم خانگی و برق و الکترونیک است که ثبت سفارش و ترخیص آنها از گمرکات کشور نیازمند ارائه گواهی فعالیت نمایندگی شرکت خارجی و رعایت قوانین و مقررات مربوطه است.
بر این اساس، در گروه لوازم خانگی ثبت سفارش و واردات کالاهای دستگاه تهویه مطبوع جدا از هم، سایر دستگاههای تهویه شامل ایستاده و پنجرهای و …، یخچال فریزرهای توام شده مجهز به درهای خارجی جداگانه، یخچال خانگی نوع تراکمی، ماشین ظرفشویی از نوع خانگی، ماشینهای رختشویی تمام اتوماتیک، ماشین لباسشویی دو قلو نیمه اتوماتیک پنج کیلو و بالاتر، چرخ دوزندگی از نوع خانگی، جاروهای مکنده با قدرت حداکثر۱۵۰۰ وات و یک کیسه خاکروبه یا مخزن دیگری با ظرفیت حداکثر ۲۰ لیتر، سایر جاروهای مکنده، فر و مایکروویو و پیکیج دو منظوره (آبگرم بهداشتی و گرمایشی) شامل این آییننامه شدهاند.
در گروه برق و الکترونیک نیز واردات و ترخیص مانیتور با صفحه نمایش کریستال مایع ۱۴ تا ۲۴ اینچ ، سایر مانیتورها، انواع گیرنده تلویزیونی دیجیتال، گیرنده تلویزیونی و ویدئویی بر اساس ارتباط با مودم، سایر گیرندهها و گیرندههای تلویزیونی رنگی نیازمند گواهی فعالیت نمایندگی شرکت خارجی و رعایت قوانین و مقررات مربوط است.
همچنین براساس نامه ارسالی سازمان توسعه تجارت به گمرک کشور، ثبت سفارشات انجام شده پس از ۲۶ مرداده امسال در موضوع ردیف تعرفههای آسیاب و مخلوطکنهای مواد خوراکی، اتوی برقی، شیرآلات بهداشتی، شیر مخلوط حمام و… ، نوت بوک، تبلت، صفحه کلید، موس، کامپیوترهای شخصی به صورت کامل و دربازکن تصویری تا تعیین تکلیف نهایی غیرفعال (آرشیو) شده است.
به گزارش ایرنا، پیش از این در مردادماه امسال سازمان توسعه تجارت اعلام کرده بود که از ۲۶مردادماه ۹۵ برای ساماندهی واردات لوازم خانگی و اجرای ماده چهار قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان، واردات کالاهای این بخش فقط از طریق نمایندگی های رسمی آنها در ایران امکانپذیر خواهد بود که دارای خدمات پس از فروش هستند.
بر این اساس مرکز اصناف و امور بازرگانان اسامی نمایندگی های رسمی دارای خدمات پس از فروش لوازم خانگی را به قائم مقام وزیر در امور تجارت ارایه کرده و دفتر ثبت سفارش واردات و صادرات موظف است فقط به ۲۷ نمایندگی رسمی دارای خدمات پس از فروش، خدمات ارایه دهد.