مجوز صنفی یا مجوز کسب و کار چیست؟ همانطور که میدانید تاسیس هر نوع محل کسب و کاری نیاز به داشتن یک مجوز است، این مجوز که با نام پروانه کسب و یا مجوز صنفی شناخته میشود، با درخواست متقاضی راه اندازی کسب و کار با ارائه مدارک و مستندات، توسط اتحادیه صنفی مربوطه صادر میگردد.
درگاه ملی مجوزها به آدرس اینترنتی www.mojavez.ir طبق ماده ۷ قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی مصوب (۱۳۸۷) و اصلاحات بعدی آن طراحی و راه اندازی شده است، این درگاه به عنوان مرجع رسمی مجوزهای کسب و کار ایران در نظر گرفته شده است.
درگاه ملی مجوزهای کشور با هدف سهولت و شفاف سازی صدور مجوز کسب و کارها است، برای صدور مجوز در درگاه ملی مجوزهای کشور باید بخش، شاخه، زیر شاخه و کسب و کار مورد نظر توسط متقاضی انتخاب شود، یعنیطبقه بندی مشاغل را به خوبی انجام دهد.
درخواست مجوز صنفی
اولین مرحله در صدور مجوز کسب و کار از طرف صنف مربوطه ارائه درخواست مجوز میباشد، این درخواست در گذشته به صورت کتبی و با مراجعه حضوری و ارائه به صنف صورت میگرفت، اما امروزه با راه اندازی درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی https://mojavez.ir با ثبت درخواست و به صورت غیرحضوری انجام میپذیرد.
سامانه صدور مجوز کسب و کار که در واقع همان درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس اینترنتی mojavez.ir است، با هدف کاهش رفت و آمدهای افراد و سهولت در صدور مجوز کسب و کار، طراحی و راه اندازی شده است؛ افرادی که میخواهند نسبت به راه اندازی کسب و کاری اقدام کنند، باید با مراجعه به این سامانه با رعایت اصول مدیریت و ضمن بارگذاری مدارک درخواست خود را ارائه دهند.
پس از درخواست مجوز و تکمیل مدارک در سامانه mojavez.ir ، به سامانه novin.iranianasnaf.ir مراجعه و اقدامات تکمیلی انجام گیرد.
مدارک مورد نیاز جهت صدور پروانه کسب( مدارک مذکور اسکن و بارگذاری شود)
شناسنامه و کارت ملی
پایان خدمت یا معافیت
مدرک فنی(برای صنوفی که تخصصی هستند مانند مکانیکی)
عکس رنگی
دریافت رسید کد پستی ملک از اداره پست
سند یا اجاره نامه رسمی بین مالک و مستاجر
مدرک تحصیلی(دیپلم به بالا)
پیش ثبت نام کد اقتصادی مالیات ( از سامانه tax.gov.ir )
شرایط درخواست مجوز صنفی و صدور آن
هر شخصی که بخواهد واحد صنفی راه اندازی کند قبل از سپردن هر گونه تعهد، اجاره یا خرید محل فعالیت، باید جهت اخذ مجوز لازم به اتحادیه صنف مربوطه و یا سامانه صدور مجوز کسب و کار مراجعه و درخواست مجوز صنفی کتبی خود را ارائه و یا در سامانه ثبت نماید. شرایط درخواست پروانه صنفی به شرح موارد زیر میباشد:
- متقاضی باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران باشد؛ در خصوص اتباع بیگانه، این اشخاص باید پروانه کار معتبر از وزارت کار و امور اجتماعی و پروانه اقامت معتبر از وزارت کشور داشته باشند.
- فرد متقاضی باید مدارک و مستندات خواسته شده را به صنف مربوطه ارائه نماید و یا در سامانه جواز کسب بارگذاری کند.
- شخص باید صلاحیت فنی برای مشاغل خاص را طبق آیین نامه داشته باشد.
- اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتطامی باید نسبت به راه اندازی کسب و کار مورد نظر در محل مشخص شده موافقت کند.